N

Zelfborende systemen

N

Verbuisd aangebrachte systemen

N

Verankeringen en funderingstechnieken

Interesse in onze werkzaamheden?

Wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen? Kijk snel verder!

Home » Groutinjectie

Groutinjectie

Bent u op zoek naar een specialist op het gebied van verankeringen en funderingstechnieken, omdat u een groutinjectie wilt laten uitvoeren? Dan bent u waarschijnlijk op zoek naar De Vries Titan. Bent u de volgende die wij naar volle tevredenheid mogen helpen?

Groutinjectieankers: hoe wordt een groutanker gemaakt?

Een groutanker is een anker dat gemaakt is van grout, een mengsel van water en cement (in de verhouding 20 kilogram water en 50 kilogram cement) en eventuele hulpstoffen die het mengsel na het uitharden waterdicht maken. Een groutanker wordt gemaakt met behulp van een stalen staaf of een bundel voorspandraden die aan het uiteinde in een cilinder van grout wordt ingebed. Grout wordt vaak gebruikt om funderingen steviger te maken, water tegen te houden of verzakkingen op te heffen. Groutinjectieankers worden toegepast bij tijdelijke of permanente grond- of waterkerende constructies. Denk hierbij aan damwanden, kademuren, landhoofden en bouwkuipen.

Een groutinjectie, hoe gaat dat in zijn werk?

De Vries Titan is een expert als het gaat om het uitvoeren van een groutinjectie. Ons bedrijf beschikt over het nodige materieel om deze klus te klaren. Maar een groutinjectie, hoe wordt die nu eigenlijk precies uitgevoerd? De medewerkers van De Vries Titan boren tijdens een groutinjectie een buis op diepte, waarna onder grote druk een groutmengsel door een zijwaarts gerichte nozzle gespoten wordt. Tijdens het injecteren wordt de boorbuis langzaam teruggetrokken, middels draaiende bewegingen. Hierdoor ontstaat een groutkolom, ofwel een groutanker.

De Vries Titan: uw partner voor groutinjectieankers

De Vries Titan is uw partner voor het maken van groutinjectieankers. Heeft u interesse in onze dienstverlening en wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen? Bel dan gerust even naar 0183 – 50 88 88.

Share This