Home » Projecten » Afzink kelder Putten

Afzink kelder Putten

Voor MBS Kelderbouw hebben we in Putten gewi palen verdiept aangebracht met een dubbel verbuisd boorsysteem. Dit is voor een uitbreiding met een kelder bij een fabriek. De kelder wordt eerst 8,90 meter hoog op een maaiveld gestapeld en dan “nat” afgezonken. Daarna wordt er een onderwaterbetonvloer gestort als de kelder (caisson) op diepte is. Het plaatsen van massieve kelderwanden gebeurt met twee 400-tons mobiele telescoopkranen.

De gewi palen zijn voor het verankeren van de onderwaterbetonvloer. Na het aanbrengen van de onderwaterbetonvloer wordt de put leeggepompt en wordt de constructievloer aangebracht. Tevens hebben we een 8 stuks trek gewi’s aangebracht die in de wanden van de kelderwand boven op het maaiveld wordt opgenomen. Deze palen hebben de functie om de kelder (caisson) met vijzels te helpen tijdens het afzinken naar de gewenste diepte.

De eerste opbouw bestaat uit de eerste laag 450 cm hoge prefab kelderwanden van 70 ton per stuk voor afzinkkelder 18 x 16 meter. Na deze opbouw worden de kelderwanden tot volledige hoogte gebracht.

Opdrachtgever: MBS Kelderbouw

Uitvoering: eind 2018